Potrebujete pomoč? - Pokličite nas: 070 / 700 100

do dodatne opreme za vaš GSM

Izberite proizvajalca in model vašega mobilnega telefona in poglejte kaj lahko dokupite zanj.


Potek nakupa


LEGENDA

 


- pri opisu artikla, kjer je prikazan znak ''na zalogi'' je artikel v našem skladišču in bo odposlan isti dan, ko prejmemo naročilo. (če je naročilo oddano do 14h). Če je naročilo oddano po 14 uri, bo paket na Pošto oddan naslednji dan).- pri opisu artikla, kjer je znak ''na zalogi pri dobavitelju'' artikla ni na zalogi v našem skladišču, vendar je v aktualni ponudbi dobaviteljev.
Ko prejmemo naročilo, takoj preverimo razpoložljivost. Ko je artikel na zalogi pri dobavitelju, je dostavni rok do končnega kupca, torej do vas, 3-5 dni. (primer: če naročilo oddate v ponedeljek do 15h, bo artikel na vašem naslovu v treh dneh, torej v četrtek)
Če artikla trenutno dobavitelj nima na zalogi, vam bomo takoj sporočili točen datum dobave.


Navodila za uporabo spletne trgovineDobrodošli v spletni trgovini GSMaparati.com.


Vsaka spletna trgovina je po svoje unikatna in kljub svetovnim smernicam spletnega trgovanja čisto vsaka ponuja nekaj več, na drugačen, svojevrsten način.

Da bi bil nakup kar se da preprost in učinkovit, smo za vas pripravili navodila, v katerih boste našli odgovore na vsa še tako zahtevna vprašanja.

Zasnova strani


Spletna stran je razdeljena na več tematskih sklopov, ki se še dodatno razdelijo.

Spletna trgovina - spletna trgovina je primarni del spletne strani in v njem se boste zadrževali največ časa. Vsi artikli, seznami, iskalniki, primerjave in košarica spadajo pod ta sklop.

myPhone - hitra povezava na ekskluzivne izdelke blagovne znamke myPhone, ki jih s ponosom zastopamo v Sloveniji.

Vsebine - to je tematski sklop, v katerem se ravnokar nahajate. Nudi vam obilico navodil, splošnih pogojev, seznam poslovalnic in pa kontaktni obrazec za neposredno kontaktiranje.

Da pa se nikoli ne bi izgubili, imate na črni vrstici v kateri se nahaja tudi iskalnik (desno), zapisano trenutno pozicijo na spletni strani (breadcrumbs). Klik na katero koli povezavo znotraj pozicij vas nemudoma preusmeri na željeno stran.


Izbiranje artiklov


Spletna trgovina je zasnovana na dveh glavnih kategorijah: Mobilni telefoni in Dodatna oprema.

Našo pestro ponudbo mobilnih telefonov smo delili po njihovih proizvajalcih, lahko pa jih gledate tudi v skupni kategoriji “Vsi proizvajalci”. Vendar pa ta kategorija svoj čar prikaže šele po tem, ko uporabljate kriterije za izločanje artiklov, saj lahko poiščete točno tak aparat, ki je vam pisan na kožo. Več o izločanju artiklov v naslednji točki.

Dodatna oprema je razdeljena po kategorijah glede na vrsto artikla (baterije, polnilci, …). Tudi tukaj boste našli nekaj kriterijev za izločanje produktov. Mobilni telefoni so z opremo povezani glede na kompatibilnost (primer: Nokia 5530 je povezana s polnilcem zanjo), tako, da lahko v podkategoriji “Oprema za moj aparat” poiščete vso opremo, ki jo lahko kupite za vaš mobilnik in s tem prihranite na dragocenem času, ki bi ga porabili za iskanje.

Seznami artiklov so pregledno ločeni po straneh in jih je mogoče sortirati glede na ceno, naziv in starost artikla. Vrstne rede je mogoče prikazati padajoče in naraščajoče. S tem še hitreje pridete do željenih produktov.

Poleg seznamov kategorij spletna stran ponuja tudi druge sezname artiklov:

 • akcijska ponudba (najbolj zanimivi artikli v akciji)
 • novosti v ponudbi (seznam najbolj svežih produktov)
 • iskalnik vsebin
 • oprema za moj aparat (izpis vse opreme, ki je kompatibilna z vašim GSM aparatom)

Kriteriji za izločanje


Da iskanje artiklov ne bi bilo tako zahtevno, smo pripravili nekaj osnovnih kriterijev, s katerimi dobesedno izločite produkte, ki vas ne zanimajo. (primer: Želite mobilni telefon z zaslonom na dotik in HSDPA povezavo, želite pa imeti tudi WLAN. Na seznamu kriterijev obkljukate omenjene lastnosti in spletna trgovina bo nemudoma izpisala artikle, ki ustrezajo vašim kriterijem.) Artikle lahko še dodatno sortirate po zgoraj omenjenih možnostih (po ceni, po nazivu, po starosti).

Ogled artikla


Ko najdete pravi artikel, ga odprete s klikom na njegov naziv in prikaže se vam njegova predstavitvena stran. Tukaj lahko najdete podroben opis izdelka.

Naziv artikla vsebuje ključne podatke o artiklu, proizvajalcu, modelu in barvi. Pod nazivom se nahajajo lastnosti, ki so še posebej značilne za ta artikel in zaradi katerih je ta boljši od ostalih (vsi artikli ne vsebujejo tega seznama).

Pod tem seznamom se v kategoriji mobilni telefoni nahajajo tudi ikone standardov in lastnosti, ki jih telefon premore (primer: HSDPA, BLUETOOTH, WLAN, …). Manj napredni telefoni ponujajo manjši nabor ikon standardov, naprednejši pa več.

Pri dodatni opremi boste našli tudi seznam kompatibilnosti, kjer bodo izpisani artikli, ki so povezani (kompatibilni) z gledanim artiklom (primer: pri ogledu polnilca Nokia, boste na seznamu videli vse Nokia telefone, ki lahko uporabljajo ta polnilec).

Na sredini strani boste našli sliko produkta, s klikom nanjo pa boste odprli galerijo vseh slik (slike so simbolične in po nekod ne prikazujejo dejanskega artikla, vendar nsio zavajajoče). Poleg slike se v zelenem krogu nahaja cena produkta, ki je ponekod v akciji, zato je deljena na “Redno ceno” in “Spletno ceno”. V tem primeru je poleg cene prikazan tudi popust v odstotkih. Pri vsakem artiklu je napisana tudi stopnja davka na dodano vrednost.

V desnem zgornjem kotu se nahaja logotip blagovne znamke proizvajalca, pod njim zaloga gledanega artikla (Artikel na zalogi / Artikel ni na zalogi). Artikli, ki niso na zalogi, so prav tako dobavljivi in jih s klikom na “Dodaj v košarico” lahko naročite prav tako kot tiste, ki jih imamo na zalogi.

Pod zelenim prikazovalnikom zaloge se nahaja še seznam dodatnih povezav, ki vam omogočajo ogled:

 • Več fotografij artikla
 • Ogled tabele specifikacij artikla
 • Več sorodnih artiklov
 • Ogled uradne spletne strani proizvajalca
 • Ogled uradne spletne strani produkta
 • Video predstavitev (nimajo vsi produkti)

Pod gumbom ''Dodaj v košarico'' boste zasledili tudi povezavo “Primerjaj artikel” s simbolično ikono, v kateri se nahaja znak plus. S klikom nanjo boste artikel dodali na seznam primerjav. O tem bomo govorili v naslednjih poglavjih.

Poleg zgoraj omenjenih podatkov o artiklu vam nudimo še naslednje podrobnejše informacije.

 • Opis artikla (na kratko)
 • Dokumentacija (navodila za uporabo)
 • Povezani artikli (seznam produktov, ki so kompatibilni z trenutno gledanim artiklom, med njimi se pomikate s puščicama levo in desno)
 • Specifikacije
 • Sorodni artikli (seznam artiklov iz iste kategorije)

Specifikacije artikla


Specifikacije artikla so natančne tabele podatkov, ki točno opisujejo artikel v vseh znanih karakteristikah (dimenzije, teža, zaslon, avtonomija, funkcionalnosti, …). Te tabele si lahko pogledate na predstavitveni strani produkta s klikom na “Ogled specifikacij artikla” v desnem zgornjem kotu - Dodatne povezave (omenjene v prejšnjem poglavju) ali pa s klikom na zeleni gumb pod opisom artikla “Specifikacije”.

Odpre se vam omenjena tabela. V njej so podatki prikazani v obliki besedila, številk in pa zelenega in rdečega gumba, za katerega v legendi pod tabelo piše, da prikazujeta ali artikel ponuja / vsebuje funkcijo, ki jo vrstica tabele prikazuje.

Za vse dodatne informacije, ki jih v tabeli niste našli, smo vam na voljo na telefonski številki 070 / 700 100, kamor nas lahko pokličete in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.

Specifikacije zaprete, če še enkrat kliknete na zeleni gumb “specifikacije”.

Izbor artiklov za primerjavo


Artikle, ki so vam zanimivi lahko zelo preprosto dodate v ožji izbor za kasnejšo primerjavo z vašimi favoriti. To storite čisto preprosto. Na seznamu artiklov se v desnem spodnjem kotu pri vsakem artiklu nahajata dva siva gumba, ki potemnita, ko se z miško postavite nanju. Prav tako vam v črnem oblačku napiše, kakšno funkcijo imata. Levi služi kot gumb za dodajanje v košarico, desni pa artikel premakne v seznam primerjav - “Primerjaj artikle”, ki se nahaja pod menijem “Dodatna oprema”. Prav tako lahko artikel v to tabelo dodate tako, da se postavite na sliko artikla na seznamu in ga prenesete (povlečete - Drag/Drop) v okence za primerjavo.

Ko ste na strani za ogled artikla pa ga primerjate s klikom na “Primerjaj artikel”, ki se nahaja pod gumbom “Dodaj v košarico”.

Na seznam primerjav lahko dodate do 4 artikle sorodne kategorije (primer: Nokia 5530 in Samsung SGH-S3650) Primerjati pa ne morete recimo Bluetooth slušalke in mobilnega telefona, saj nimata sorodnih karakteristik. Če boste dodali na primerjalni seznam dva neprimerljiva artikla, vas bo seznam opozoril. Prav tako vas bo opozoril, če boste želeli primerjati več kot 4 artikle.

Artikel iz seznama primerjave izbrišete s črnim gumbom s simbolom križca pod sliko artikla, ali pa že na primerjalnih tabelah.

Primerjalne tabele - primerjajmo artikle


Ko ustvarite seznam do 4 artiklov, ki jih bi želeli med seboj primerjati, samo kliknite na zeleni gumb “Primerjaj!”, ki se nahaja pod seznamom in odprla se vam bo stran, ker bodo vaši izbrani artikli postavljeni eden zraven drugega, tako, da boste lahko zelo preprosto izbrali primeren artikel.

V kolikor vam artikel ustreza, imate na dnu gumb “Dodaj v košarico”.

Dodajanje artiklov v košarico


Artikle dodate v vašo košarico z gumbom na tri različne načine:

 • klik na gumb “Dodaj v košarico” na predstavitvi artikla
 • klik na gumb s simbolom nakupovalnega vozička na seznamih artiklov (desni spodnji kot, zraven ikone za dodajati artikle v izbor za primerjave)
 • na primerjalnih tabelah na dnu

Ko artikel dodate v košarico, vas spletna trgovina nemudoma postavi v vašo košarico. Tukaj imate preprost pregled artiklov, ki ste jih dodali. Spreminjate jim lahko količino ali pa jih tudi odstranite.

Naročila


Ko imate željene produkte v košarici in bi želeli opraviti nakup, kliknete na gumb “Nadaljuj nakup”. Preusmerjeni na stran, ki od vas zahteva identifikacijo.

Če ste že kupovali pri nas, preprosto vpišete vaše uporabniško ime in geslo in nadaljujete z nakupom.

Registracija novega uporabnika


V kolikor pri nas še niste kupovali, kliknete na gumb “Želim odpreti nov račun”. Nato vpišete vse potrebne podatke, ki jih obrazec od vas zahteva in ko končate, ste že avtomatsko prijavljeni z novim uporabniškim imenom in geslom. Prav tako pa na izbran e-poštni naslov prejmete obvestilo o registraciji in geslu za dostop.

Nadaljevanje nakupa


Na drugem koraku nakupa pregledate vse svoje informacije in, če so pravilne, kliknete na gumb “Nadaljuj”. Odpre se vam predogled naročila in podatki za pošiljanje. V kolikor želite kaj popraviti, greste korak nazaj s klikom “Popravi”.

Ko ste s predogledom nakupa zadovoljni, kliknete na gumb “Zaključi nakup” in nakup je opravljen.

Na izbrani e-mail boste prejeli pošto s predogledom naročenih artiklov in ponudbo, ki si jo lahko natisnete.

Če ste za plačilo izbrali plačilo s plačilnim nalogom, pa boste v e-pošti dobili tudi plačilni nalog s katerim boste plačali opravljen nakup.

Ko naši uredniki nakup pregledajo, vam odpošljejo sporočilo, da je bil nakup zaključen.

Če ste izbrali prevzem v naši poslovalnici, pa bo v e-poštnem sporočilu pisal tudi naslov poslovalnice, kjer boste prevzeli naročeno blago.

Dostava preko pošte se dodatno plača in je razvidna na predogledu naročila, v e-poštnem sporočilu in ponudbi. Prevzem blaga v poslovalnici je brezplačen.

Urejanje osebnih nastavitev


Ko ste prijavljeni v sistem s svojim uporabniškim imenom in geslom, lahko naknadno spreminjate svoje nastavitve, ki bodo veljale pri vseh naslednjih nakupih in vam jih ne bo potrebno vedno ponovno popravljati.

Prav tako imate na voljo spremembo gesla, ki vas o novem geslu obvesti preko e-pošte in pa pregled preteklih naročil.

Pregled preteklih naročil


Na tem seznamu imate celoten pregled vaših prteklih naročil s statusi o nakupu. Nakupi so lahko “Sprejeti”, “Na čakanju”, “Odposlani”.

Ko oddate naročilo, je ta avtomatsko “Sprejeto”. Ko ga naši uredniki pregledajo, mu nastavijo status “Odposlano”, če je nakup zaključen oziroma “Na čakanju”, če slučajno artikla ni na zalogi. V tem primeru vas tudi pisno obvestijo preko vaše e-pošte.

Dodatne informacije


Za vse dodatne informacije se obrnite na naš e-poštni naslov info@gsmaparati.com ali pa pokličite naše svetovalce na telefonsko številko 070 / 700 100. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.

Vabimo vas tudi k branju Splošnih pogojev poslovanja.